Makreelsandwich

Makreelsandwich

 

Ingrediënten

  • 1/2 gerookte makreel (a ca. 345 g)
  • 2 tl mierikswortel (potje 140 g)
  • 1/2 bekertje crème fraîche (a 125 ml)
  • 1 mespunt geraspte nootmuskaat
  • 1 el citroensap
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 20 g rucola (zak 75 g)
  • 1/2 rode ui, in dunne ringen

Materialen

  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

1. Verwijder het vel en de graten van de makreel. Meng de makreel, de mierikswortel, de crème fraîche, de nootmuskaat en het citroensap in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde mousse. Breng op smaak met peper en zout en zet afgedekt 1 uur in de koelkast.
2. Besmeer 4 sneetjes brood met de makreelmousse. Verdeel de rucola en de rode ui erover en bedek met de andere sneetjes. Snijd de sandwiches schuin door.
 

Tip

 
U kunt de sandwiches 's ochtends al maken. Bewaar ze tot gebruik afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.