Cakerol met frambozen en hazelnootpasta

Cakerol met frambozen en hazelnootpasta

 

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 75 g bloem
  • 25 g maizena
  • 1 pot hazelnootpasta crunchy (225 g)
  • 150 g verse frambozen (of ontdooide frambozen, doos 300 g)
  • 2 el poedersuiker

Materialen

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • bakblik (ca. 30 x 40 cm), met bakpapier bekleed

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 °C. Eieren voorzichtig splitsen; er mag geen spatje dooier in het eiwit terechtkomen. In vetvrije kom eiwitten met 75 g suiker met mixer tot stijve pieken kloppen. Gardes schoonspoelen en dooiers met 25 g suiker tot dikke, witte crème mixen. Eiwitschuim door dooiercrème spatelen. Bloem met maizena boven eimengsel zeven en voorzichtig erdoor spatelen (= biscuitbeslag). Beslag over bakplaat uitschenken en met spatel gladstrijken. Bakplaat in midden van oven zetten en biscuitdeeg in ca. 20 min. lichtbruin en gaar bakken. Bakplaat uit oven nemen, schone theedoek erop leggen en geheel voorzichtig omkeren. Bakplaat en bakpapier verwijderen. Bovenkant van deeg volledig met hazelnootpasta bestrijken en frambozen erover verdelen. Nog warme deeg met behulp van theedoek meteen oprollen (anders wordt het biscuitdeeg te hard en breekt). Gebakrol met poedersuiker bestrooien en laten afkoelen alvorens in plakken te snijden.