Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

 

Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
  • 50 g zachte roomboter
  • 6 eetlepels poedersuiker

Materialen

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Voorbereiden

Chocolade in stukken breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom en likeur laten smelten, regelmatig roeren. Van vuur af boter erdoor kloppen. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven, halverwege doorscheppen.
 

Bereiden

Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 walnootgrote balletjes draaien. Poedersuiker op bord strooien en balletjes erdoor rollen.
 

Tip

 
Variaties: Gebruik eens een andere likeur, bv. frambozenlikeur, crème de menthe, koffielikeur of rum.