Luxe zalmsandwiches

Luxe zalmsandwiches

Ingrediënten

  • 8 sneetjes wit-casinobrood
  • 4 eetlepels (olijf)mayonaise
  • 1 bakje gerookte zalm (plakken, 100 g)
  • 1/2 zakje veldslamelange (a 100 g)
  • 1 kuipje vispaté zalm met citroen (125 g)
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 8 romaatjes (bakje a 200 g)
  • 4 eetlepels tuinkruiden sladressing (fles a 400 g)

Materialen

  • satéprikker

Bereiden

Korsten van brood snijden. Sneetjes brood lichtbruin roosteren. Van brood 4 sneetjes met 2 el mayonaise besmeren en 2 met zalmplakken beleggen. Afdekken met 2 sneetjes besmeerd brood. Broodstapeltjes besmeren met rest van mayonaise en met wat veldsla beleggen. Afdekken met 2 sneetjes brood. Broodstapeltjes besmeren met vispaté en afdekken met laatste 2 sneetjes brood. Broodstapeltjes 2 keer diagonaal doormidden snijden zodat per broodstapel 4 driehoekjes ontstaan. Aan satéprikker achtereenvolgens olijf, tomaatje en driehoekje brood prikken. Rest van veldsla over bordjes verdelen en besprenkelen met dressing. Op elk bordje 2 prikkers leggen.